Contido Xente Dixital

Formulario de busca

Tecnoloxía do futuro presente: o restaurante robótico que non quere cociñeiros

Formulario de busca

Comerías comida feita por un robot? Iso é o que queren os creadores de  Spyce, o primeiro restaurante do mundo onde uns robots cocíñanche pratos de comida complexos, ou así é como o venden os seus fundadores.

O que fai diferente a  Spyce con respecto ao resto de opcións automatizadas e robóticas que existen hoxe día, é que aquí non hai chefs, xa que os pratos son preparados por unha enorme máquina que está á vista dos clientes, o que podería considerarse unha experiencia fascinante, pero á vez estraña.

Spyce foi fundado por catro  egresados de enxeñería e robótica do  MIT e asesorados por Daniel  Boulud, chef francés con varias estrelas  Michelin. O obxectivo era dar vida a un novo concepto de comida rápida con pratos máis elaborados, o cal acaba de abrir as súas portas en  Boston, Estados Unidos.

Ao ingresar a  Spyce, os clientes atoparanse cun anfitrión humano que os guiará cara a uns quioscos con pantallas táctiles. Aquí elixirán o prato que desexen de entre unha variedade que abarca desde cociña latina, tailandesa, ata mediterránea. O prezo de cada  bowl é de 7,5 dólares e tense a opción de engadir ingredientes adicionais.

O sorprendente de todo, é que unha vez feito o pedido, cocíñaa robótica pon brazos mecánicos á obra. En primeiro lugar, uns contedores encárganse de recoller os ingredientes crus e colócanos nun “wok  robótico”, onde se envorcan e cociñan a máis de 230 graos centígrados. Unha vez que os alimentos están listos, o  wok inclínase e colócaos sobre un  tazón.

Todo isto realízase ante os ollos dos clientes, quen tamén poden ver na parte de arriba o seu nome e así poden saber cal é a súa orde. O proceso dura apenas tres minutos, e unha vez que o  tazón está listo, este é recollido por un ser humano, quen se encarga de engadir os toques finais e decorar o prato para entregalo ao cliente.

A mellor forma de entender todo isto é vendo o seguinte vídeo:

The post Tecnoloxía do futuro presente: o restaurante robótico que non quere cociñeiros appeared first on Xente Dixital.

Fecha: 
venres, Xuño 8, 2018
URL artigo: 
http://blogs.xunta.gal/xentedixital/es/sabias-que/tecnoloxia-futuro-presente-restaurante-robotico-non-quere-cocineiros/